• Újdonságok 2014

  ÉLTETŐ MAGOK + HUMINSAV étrendkiegészítő granulátum

  A Mérnöki Iroda laboratóriumában tovább folytattam a humin- és fulvosavak gyakorlati felhasználásával kapcsolatos kutatásaimat.

  Sikerült kifejlesztenem egy olyan nagy hatású antioxidáns készítményt illetve koncentrátumot, amely sok tekintetben eltér a hazai piacon már forgalmazott készítményektől.

  Összetevők:

  • poralakú huminsav
  • mikróőrlésű, olajtartalmú szőlőmag őrlemény
  • mikróőrlésű, olajtartalmú fekete köménymag őrlemény
  • poralakú C vitamin
  • porállagú maltodextrin
  • növényi szén
  • édesítőszer: szorbit szirup.

  Az egyes összetevők élettani hatásairól röviden

  A huminsav sokirányú és kedvező hatásai közül a leglényegesebb a jelen esetben az, hogy a szervezetbe jutva elektronokat tud leadni és ezáltal semlegesíteni képes szervezetünkben naponta keletkező elektronhiányos szabad gyököket, amelyek a legtöbb betegség okozói.

  A másik összetevő az olaj tartalmú, mikróőrlésű szőlőmag. Ezen anyag élettani hatásait egy kaliforniai egyetem vizsgálta 30 ezer résztvevővel és megállapította, hogy számottevő eredmény adódott az u.n. szabadgyökök semlegesítésekor, továbbá kedvező eredménnyel zárult a vizsgálat a szív- és érrendszeri betegeknél. Ezen felül más kedvező mellékhatásokról is beszámol a közlemény így – részletezés nélkül – az immunrendszer lényeges javulásáról, erőnlét javulásáról stb. Ezekről az interneten lehet tájékozódni. Ezirányú hazai kutatások eredményeit vizsgálva megállapítható, hogy a szőlőmag és olaja számos kedvező élettani hatást eredményez a szabad gyökök aktív semlegesítésekor. Pozitív hatása van továbbá a bőr fiatalítása, ránctalanítása, allergiás betegségek kezelése és a kedvezőbb vérkép kialakításában.

  Fontos összetevője a készítménynek a fekete köménymag is. Ez egy olajtartalmú növényi mag. Őrlése a mag nagymértékű olajtartalom miatt speciális módon történik. Amerikában egy kaliforniai egyetemen végeztek széleskörű kutatásokat a fekete köménymag élettani hatásaival kapcsolatban. Kutatásaik során arra a megállapításra jutottak, hogy a fekete köménymagnak mind az olaja, mind pedig az őrleménye számos külső és belső gyulladás kezelésére kiválóan alkalmas antibakteriális és antivirulens tulajdonsága miatt. (Bővebben az internetről lehet tájékozódni.) Az őrleményt széleskörűen Egyiptomban és Indiában használják. Ideggyulladások külsőleges kezelésére a mag olaja alkalmas. Idegnyugtató hatása klinikailag igazolt. Ázsiában (különösen Indiában) végzett kutatások azt látszanak bizonyítani, hogy a mag-őrlemény szedése a férfiaknál növeli a spermatermelést, azok életképességét – javítja a férfi potenciált.

  C-vitamin kedvező hatásairól nem kivánok szólni, mivel azok eléggé közismertek. Azt azonban ki kell emelnem, hogy a huminsavra és a szőlőmagra a C vitamin nagyon pozitívan hat.

  Használatát javaslom felnőtteknek (főleg idős korúaknak) prevenció céljából, valamint gyermekeknek 3 éves kor felett.

  HUMINÓ ITAL

  Ez az étrend-kiegészítő, eltérően a növényi eredetű és forgalomban lévő étrend-kiegészítőktől, folyékony állagú ital. Jellemzője, hogy fő összetevője az extrakció útján nyert humin- és fulvosav oldat, továbbá klórionoktól mentes ivóvíz, bórkősav, mentol, kámfor, etilacetát. Ízesítőszer gyümölcs vagy más kivonat, pl. gyömbér lehet. A készítményt szájon át juttatjuk a szervezetünkbe naponta kétszer déli és esti étkezés után. A Huminó ital két fő hatóanyaga a humin- és fulvosav, amelyeknek főbb jellemzői, hogy mindkettő elektronok leadására képes külső elektronhéjából. A termék fogyasztása étkezés után egy gyors kémiai reakciót tesz lehetővé szervezetünkben. Azon felül, hogy az elektron leadás révén képes semlegesíteni (megkötni) a szabad gyököket, számos más pozitív hatásról is számot lehet adni:

  • a gyomorsav hiányt 1-2 hét alatt meg lehet szüntetni, helyreállítja a normális gyomorsav szintet,
  • a gyomorsav felesleget hasonlóan megszünteti és a gyomorsav szint beáll a normális értékre,
  • kedvező tapasztalatokról adnak számot – külföldi tudosítások – a gyomorfekély gyógyításakor,
  • a bélfertőzések megszüntetését is nagyban segíti, mivel antibakteriális, antivirulens hatású,
  • vannak irodalmi utalások a prosztata bántalmak enyhítésére vonatkozóan,
  • a szervezetünkbe jutó káros fémszennyeződések (ólom, kadmium, higany,stb.) lekötésére és eltávolítására is alkalmas.

  A készítmény használatára vonatkozó utasításait célszerű betartani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.